En liten utmaning


Ja, varför inte, Frida! Läs om ni orkar!

Vad gjorde du för tio år sedan?

Jag var sjutton år, skulle snart fylla 18. Jag var ganska glad. Livet var tidvis underbart och tidvis väldigt förvirrat och jobbigt. Jag läste mina tiders mest fruktansvärda kurs - matte C, vilket gjorde två av veckans dagar till en ren mardröm. Jag gick dock i en väldigt fin klass och fick väldigt fina vänner som gjorde mig lycklig. Jag såg fram emot att för andra sommaren i rad jobba på mitt sommarcafé. Något som jag än idag verkligen saknar.


Vad gjorde du för ett år sedan?

Jag jobbade massor. Magen pajade. Jag hade precis fått reda på att jag väntade barn igen - stor lycka och stor rädsla. Jag gick ner i varv. Började drömma om att flytta bort från innerstan, ut till Hönö.



Fem snacks du gillar?

Jag älskar choklad! Semlor med, fast det kanske inte hör hit... Chips är också väldigt gott! Och glass. Plockgodis... Jag skulle kunna göra en hundra-lista med snacks jag gillar.


Fem sånger du kan hela texten till?

Ja. Min musiksmak under årens lopp kan man diskutera. Men, men. Här kommer det: i princip alla Hjalle och Heavys låtar till min gamla musiklärares stora förtvivlan... Med väldigt uttänkta textrader som "Å konstapeln Melin, du är snygg du är bra, du äter handgranat till frukost du är allt en tjej vill ha. Men konstapeln Melin, vi är ingen kokosnöt och ingen vill ju hjälpa dig fast du är så söt. Konstapeln Melin!", var jag som 13-åring helt såld och sjöng givettvis med i alla låtar. (De som var med i "På rymmen" i fyran, ni vet. Långt stripigt hår och läderjackor.) Men jag kan också sjunga de flesta lucialåtar efter att ha varit med i Faluns luciakör. Mängder med barnlåtar från förskolan, såklart.

Fem saker du skulle vilja göra om du var mångmiljonär?

Jag skulle vilja vara hemma längre med Vide. Och när jag väl började skulle jag och maken kunna jobba kortare dagar så vi kunde få mer tid för varandra. Jag skullle ge en ordentlig summa till var och en i våra familjer. Radera bort alla hemska csn-lån och kvitta bolånen. Köpa hus. Skänka vidare till forskning för allvarliga barnsjukdomar.

Fem dåliga vanor?

Jag fikar alldeles för mycket, tur för mig att jag ammar! Annars hade jag suttit här med sju bilringar. Jag sitter på tok för mycket inloggad på facebook och läser statusrader och skriver kommentarer. Jag är så mörkrädd att jag inte vågar gå ut med soporna. Vilket innebär att efter klockan fem måste maken gå ut med dem. Jag har en invecklad telefonfobi vilket gör att jag helst inte pratar i telefon. Tycker dock ofta om att prata i telefon när jag väl har gjort det...? Jag slänger sällan något som har gått ur datum direkt. Det krävs ofta att det går en dag (eller vecka) innan det kommer i soporna. Varför? Jag vet verkligen inte.



Fem saker du gillar att göra?

Jag älskar att få skratta, med lilla Vide och Mikael och mina vänner. Känslan av att höra hur Vide kiknar av skratt när jag killar honom, är det finaste som finns. Jag gillar att duscha, jättevarmt och länge. Jag älskar att sova på mornarna... Tur för mig att Vide gillar att sova en sväng till efter frukosten. Jag tycker väldigt mycket om att dela på några praliner med en kopp kaffe som jag och maken sen analyserar och rangordnar. Jag stornjuter när jag är ute och går i solen, året om.

Fem saker du aldrig skulle köpa eller klä dig i?

One-piece... Gärna till sonen men aldrig någonsin på mig. Toppluva med stor rund boll. Tröjor med axelvaddar. "Visa magen tröja". Slips.

Fem favorit leksaker?

Datorn. Mobilen. Spisen! Kontokortet?! Cykeln.

Fem personer som jag vill utmana:

Hm... Känner inte så många som har egna bloggar, tyvärr. Men Malin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0