Hus?

Ibland, och andra gånger väldigt ofta, pratar vi om vår husdröm. Att  lämna lägenheten i stan och köpa hus. Lite längre bort så vi har råd. Jag kanske till och med ännu lite längre bort!

Tänk närheten till naturen... Havet, skogens barr och kottar! Vi skulle kunna bli riktiga friluftsmänniskor med en varsin Kånken på ryggen til helgen med bredda ostsmörgåsar. Eller kanske bli öbor? Njuta av vinden, ensligheten, piskande stormar och rogivande solnedgångar!

Men...

Så kommer vardagen. Man är trött och lite sliten efter jobbet. Spårvagnen är kall och trång. Man är småförkyld och fruktansvärt hungrig och vill bara hem, hem, HEM. Då är det skönt att stiga av i tid. Att inte göra de där extrabytena till buss, färja eller tåg. Att kliva av på sin spårvagnshållplats och veta att man inom fem minuter är innanför dörren.

Och...

Det bästa! När man är sådär ruskigt trött och frusen och blir helt utmattad redan vid tanken på att räkna och se om potatisarna räcker till middag. Ja, då kan man ta med sig mannen två minuter bort för att äta den absolut godaste hamburgaren om 200 gram som finns. Och avsluta med hela Göteborgs bästa godisbutik.





Då är svettiga ostmackor i en praktisk Kånken långt borta...


(Men en dag...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0