Älskade vårskor

Något av det härligaste som finns är att för första gången på hela året ta på sig vårskorna. Ännu bättre om de är helt nya och man känner att nu äntligen blev det helt rätt. Vare sig för trånga eller konstiga - förrförra årets utreade skor i fel storlek eller liknande.

Idag var det dags. Vinterskorna fick sin sista dag. Lyckan gnistrade mot mig när de första skorna jag provade visade sig vara helt rätt. Tomt satt jag och stirrade rakt fram med två tunna läderskor i händerna, en vit och en svart. Kunde det verkligen vara möjligt att det skulle vara så löjligt lätt? En expedit skyndade sig fram för att fråga om storleken inte passade? Lättad kunde jag säga att jag bara funderade över färgen.

Jag tror att det är första gången i mitt liv som jag har kunna köpa ett par skor på fem minuter.


UT med dessa:

 

 

och IN med desa:

 

 



Finfika

Jag och maken bestämde oss för att fika i den ljuvliga marssolen idag. Jag tog bord och väntade in maken som beställde en varsin latte och muffins.

Jag skulle så just ta en stor klunk när jag chockad fick se den vackraste latte jag någonsin skådat! Hur är det möjligt? Kan man ens göra något liknande?? Borde man ens dricka något så fint? Efter fem minuters beundrande och funderingar på att gå in och hylla baristan slog till slut fikasuget till.



Den vackraste latten...


Våren!

Jag är så glad över att kunna gå med vårjackan, behöva dra ner dragkedjan för att det blir lite för varmt. Slippa gå med dubbla leggings och fundera över om jag ska ta den där fikan ute eller inne.

Nu skulle jag bara vilja se en tussilago också, så skulle det kännas fulländat!






http://www.fotoakuten.se/gratisbilder_foto-854.html


Sommartid är ologiskt

 

Nu är det bytt från vintertid till sommartid, men tror ni vädret lyssnar på det kanske? Näpp. Här var det snöstormskalas i en halvtimme. I Göteborg.

Men det är ju skönt att få vrida om klockan. Det blir lite ljusare, man blir lite gladare. Däremot gör de tidiga mornarna en något tjurigare.

Sen återstår den stora fråga: varför i hela friden ska årstiderna vår och sommar som redan är ljusa bli ännu ljusare?? Varför inte skruva fram tiden till vintern? För att slippa lite av det där eländiga mörkret. Till vilken nytta har Norrlänningarna sommartiden till som ändå har dygn där solen aldrig går ner?

Skulle gärna vilja veta.





Våra fina kastrerade katter

Vi har två katter hemma, en hona och en hane. Väldigt trevliga, hårar lite för mycket men annars ett utomordentligt mysigt sällskap. Till denna sak hör också att de är kastrerade. När svarta honkatten började sjunga opera och åla sig vid varje människas fot blev pinsamhetsfaktorn för stor och tålamodet tog snabbt slut. När hankatten tyckte att det inte fanns något bätte än han själv, hans lukt, hans allt - så till den grad att han kissade ner en handduk för att sen gnida in kroppen i den. Ja. Då var måttet rågat. "Klipp klipp" och vi fick två mycket underbara katter tillbaka.

Undrar lite smått hur mänskligheten hade sett ut om stora delar var kastrerade...



RSS 2.0